Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικη κατασκευή για παιδιά: φιγούρες φάτνης

Τα Χριστούγεννα μας δίνεται μια καλή ευκαιρία να περάσουμε δημιουργικό χρόνο μαζί με τα παιδιά καλώντας τα να συμμετέχουν στο στολισμό του σπιτιού ή της τάξης. Κι επειδή το κρύο συχνά μας αναγκάζει να μείνουμε μέσα στο σπίτι, τι καλύτερο από μια εύκολη κατασκευή;

Η φάτνη που θα σας παρουσιάσω σήμερα είναι περίπου 15 ετών.. Η πρώτη φορά που την είδα ήταν όταν την έφερε στο σπίτι ο αδερφός μου από τον παιδικό σταθμό.. Ήμουν τότε μαθήτρια της δευτέρας δημοτικού, αλλά οι κατασκευές πάντα με γοήτευαν κι έτσι ζήτησα από τις δασκάλες του να μου δώσουν το πατρόν.. Από τότε αυτές οι συγκεκριμένες φιγούρες φάτνης έχουν χρησιμοποιηθεί με χίλιους δυο τρόπους.. Τις είχα κολλήσει σε καφέ χαρτόνι που έμοιαζε με τη φάτνη, τις είχα τοποθετήσει μέσα σε χαρτοκιβώτιο όρθιες, τις είχα μεγενθύνει για να φτιάξω μια γιγάντια φάτνη για το δωμάτιό μου.

Δυστυχώς δε γνωρίζω σε ποιον ανήκει το πατρόν, αν φωτοτυπήθηκε από κάποιο βιβλίο ή το ζωγράφισαν οι νηπιαγωγοί.. 
Μπορείτε να το εκτυπώσετε κάνοντας κλικ επάνω στην εικόνα ---> αποθήκευση ως ---> εκτύπωση.


Ζητήστε από τα παιδιά να χρωματίσουν τις φιγούρες. Μετά μπορείτε να τις κόψετε και να τις κολλήσετε σε φελιζόλ ή σε χοντρό χαρτόνι. Μπορείτε να τους δώσετε ένα καφέ κανσόν χαρτόνι και να φτιάξουν επάνω κολάζ. Μπορείτε να τους ανοίξετε τρυπούλες και να τις κρεμάσετε στο δέντρο. Όπως και να'χει είμαι σίγουρη οτι το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο!

                                                                  

4 σχόλια:

  1. Tι όμορφη ιδέα,τέλεια για να απασχοληθούν τα μικρά,να προλάβουμε να φτιάξουμε κανένα μπισκότο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλεια ιδέα μιας και δεν έχουμε ακόμα βάλει φάτνη στο δέντρο μας. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Περιμένω με χαρά τα σχόλιά σας!